Petek, 27 november 2020
Iskanje

Cirilu Zlobcu tržaška nagrada

1. dec. 2011 | 21:03
Dark Theme

Slovenski pesnik Ciril Zlobec je med dobitniki mednarodne nagrade »Trieste Scritture di Frontiera«, ki jo že trinajsto leto zapored prireja društvo Altamarea. Podelili mu jo bodo v nedeljo ob 17. uri v kavarni San Marco (Ul. Battisti 18).
Pesnik in pisatelj Ciril Zlobec (pri Založništvu tržaškega tiska je pravkar izšla njega knjiga spominov Vse daljave niso daleč) bo prejel nagrado za življenjsko delo, ki jo v spomin na Claudia H. Martellija podeljuje tržaški PEN klub.
Nagrado za literarno kritiko bo prejel univerzitetni docent in kritik Elvio Guagnini, eden najboljših poznavalcev tržaške književnosti, a tudi izvedenec za italijansko literaturo 18. stoletja, popotniško literaturo in kriminalke.
Dobitnik gledališke nagrade je Francesco Macedonio, gledališki režiser in soustanovitelj stalnega gledališča Contrada; med njegovimi odlikami je tudi ta, da je znal ovrednotiti narečja in jim dal status umetniške govorice tudi na odrskih deskah.
Mednarodno nagrado za književnost bodo podelili Veitu Heinichenu, nemškemu pisatelju, ki je s svojimi kriminalnimi romani postavil pravi spomenik Trstu. Sociološko nagrado »pričevalec časov« bo prejel sociolog alžirskega rodu Khaled Fouad Allam za spodbujanje dialoga med islamskim in zahodnim svetom. Nagrado za avtorsko poezijo, ki predvideva tudi objavo knjige, pa bo prejel goriški pesnik Alberto Princis.
Uvod v nedeljsko nagrajevanje bo sprehod po sledeh Heinichenovih romanov; zbirališče za brezplačen voden ogled bo ob 14:30 pri vodnjaku na Velikem trgu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo