Sobota, 27 november 2021
Iskanje

Aleksander Gadžijev slavil na klavirskem tekmovanju v Sydneyju

Eno najpomembnejših klavirskih tekmovanj na svetu je letos prvič potekalo preko spleta

Sydney |
19. jul. 2021 | 12:00
Dark Theme

»Občutki so neverjetni. Težko verjamem, da sem zmagal na mednarodnem klavirskem tekmovanju v Sydneyju«. S temi besedami se je goriški pianist Aleksander Gadžijev odzval na zmago na mednarodnem tekmovanju The Sydney International Online Piano Competition. Eno najpomembnejših tekmovanj v igranju klavirja v svetovnem merilu poteka v avstralskem mestu vsaka štiri leta. Letos je zaradi pandemičnih okoliščin prvič potekalo preko spleta.

Žirija je posnetke nastopov spremljala in ocenjevala v živo, 26-letni glasbenik je pometel s konkurenco kar 32 pianistov iz vsega sveta. Tekmovanje je potekalo v treh delih, pianist je program vsakič zaigral na drugem klavirju: Kawai, Fazioli in Steinway. Finalisti, bilo jih je osem, so morali žiriji predstaviti 80-minutni program. Za svoj zmagovalni nastop je Gadžijev predstavil dela Franza Lizsta, Frederica Chopina, Ludwiga Van Beethovena ter Sergeja Rahmaninova.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo