Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Alica pritegne, vendar ne očara

Skupina Momix do nedelje v tržaškem Rossettiju

Trst |
7. mar. 2019 | 18:50
Dark Theme

Zatavati v čudežno deželo. Po sledeh, ki jih je po odru natrosil koreograf Moses Pendleton. Njim sledijo plesalci skupine Momix, ki v tržaškem gledališču Rossetti do nedelje izvajajo najnovejšo Pendletonovo koreografijo Alice. Koreograf na oder ni postavil plesne priredbe znanih Aličinih dogodivščin v čudežni deželi Lewisa Carrola, temveč se je samo zgledoval po peripetijah desetletnega dekletca, ki je zaradi svoje radovednosti in vedoželjnosti »padla« v drug svet. V Aličinih dogodivščinah, tako Pendleton, je veliko zanimivih namigov za današnje potovanje v neskončni svet domišljije.

Pendletonova Alica se je prejšnji mesec prvič predstavila v Rimu, in sicer v gledališču Olimpico, ki je gostilo 9. rimski Mednarodni plesni festival. Tri tedne za svetovno premiero si je plesno Alico mogoče ogledati v Trstu, in sicer v okviru plesnega abonmaja Stalnega gledališča Furlanije Julijske krajine.

Pendleton in njegova skupina Momix so v Italiji skoraj doma. Velika priljubljenost ameriške skupine prihaja do izraza tudi tokrat, saj gledalci množično polnijo dvorane, kjer je na sporedu Alice (predvidena je dolga italijanska turneja). Predstava se ponaša z nekaterimi čudovitimi efekti, pripoved pa je nekoliko razkosana - gledalca pritegne, vendar ga ne očara.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava