Nedelja, 28 november 2021
Iskanje

Baside / Besede Renata Quaglie danes v Narodnem domu

Dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku prirejajajo Slavistično društvo Trst-Gorica-Videm, Skupina / Gruppo 85 ter Narodna in študijska knjižnica

Trst |
17. feb. 2020 | 8:15
Dark Theme

Leta 1986 z nagrado Prešernovega sklada nagrajeni pesnik Renato Quaglia – prejel jo je za svojo prvo zbirko pesmi Baside / Besede – bo danes (ponedeljek) ob 17.30 gost literarnega večera v Narodnem domu v Trstu. S tem dogodkom bodo slovenski kulturni praznik počastili tudi Slavistično društvo Trst-Gorica-Videm, Skupina / Gruppo 85 ter Narodna in študijska knjižnica. Ob pesniku bosta sodelovala Marko Kravos, ki je Quagliove pesmi prepesnil v slovenski knjižni jezik, in glasbenik Daniele Quaglia.

Pesnik Renato Quaglia, ki piše v rezijanščini in italijanščini, se je rodil v Solbici v Reziji leta 1941. Njegova pesem je povzdignila eno najmanjših slovenskih narečij, ki ga razume komaj nekaj sto ljudi, v umetniško govorico in obenem razširila izrazne možnosti narečja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo