Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Celovečerec Martina Turka nocoj v tržaškem kinu Ariston

Ob prisotnosti tržaškega scenarista in režiserja

Trst |
28. okt. 2019 | 10:22
Dark Theme

Ne pozabi dihati, igrani celovečerni film scenarista in režiserja Martina Turka, je v sredo doživel svetovno premiero na rimskem festivalu Festa del Cinema. Film je uvrščen v tekmovalni program paralelne in neodvisne festivalske sekcije Alice nella città (Alica v mestu), ki je namenjena mlajšemu občinstvu. Dveh festivalskih projekcij sta se ob tržaškem filmarju udeležila tudi glavna igralca Matija Valant in Tine Ugrin, ki so obiskali še nekatera italijanska mesta – Milan, Bologno, Videm. Danes (ponedeljek) pa bo Martin Turk gost tudi tržaškega kina Ariston (ob 20.30).

Ne pozabi dihati v italijanske dvorane prihaja z angleškim naslovom Don’t Forget to Breathe; to je zgodba o petnajstletnem Klemnu, ki odrašča z oboževanim starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemnu sproži naval nasprotujočih si čustev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo