Sobota, 08 avgust 2020
Iskanje

Daša Grgič v New Yorku

Tržaško plesalko so izbrali za nastop na festivalu Fall Movement

7. nov. 2019 | 8:23
Dark Theme

Tržaška plesalka in koreografinja Daša Grgič bo danes nastopila v New Yorku. Svojo solo koreografijo BodyunTitled bo predstavila v CPR (Center for Performance Research), ki v Brooklynu promovira in podpira eksperimentiranje na področju plesa in performansa. Dvakrat letno (spomladi in jeseni) posebna komisija med prijavljenimi kandidati izbere najbolj zanimive in izvirne ustvarjalce, ki imajo tako priložnost, da nastopijo pred newyorško publiko. Tokratni jesenski Fall Movement (v prevodu bi se naslov lahko glasil Jesensko gibanje) se bo pričel danes in bo trajal do sobote, tržaška plesalka pa bo nastopila vse tri večere.

»Zelo sem zadovoljna, navdušena in hvaležna, da me je umetniško vodstvo centra izbralo med 155 kandidati in mi ponudilo možnost, da nastopim v družbi petih izbranih umetnikov. Nastopila bom s svojim solom BodyunTitled, ki sem ga ustvarila že leta 2013, a je očitno še vedno aktualen,« pravi Daša Grgič, ki je s tem koreografskim delom nastopila že na različnih festivalih: v Düsseldorfu, Parizu, Lizboni, Argentini, Kanadi, Italiji in nenazadnje v Trstu.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo