Petek, 14 junij 2019
Iskanje

David Bowie še »živi« prek aplikacije

Po svojevrstni virtualni razstavi »obiskovalca« vodi igralec in glasbenikov tesni prijatelj Gary Oldman

11. jan. 2019 | 19:11
Dark Theme

V torek, na dan, ko se je rodil britanski glasbenik David Bowie, je zaživela aplikacija David Bowie Is. Ta oboževalcem leta 2016 preminule glasbene ikone omogoča ogled številnih eksponatov, ki jih je vključevala rekordno dobro obiskana retrospektiva o njem. Aplikacija je nastala pod okriljem londonskega muzeja Victoria in Albert. Po svojevrstni virtualni razstavi obiskovalca« vodi oskarjevec in glasbenikov tesni prijatelj Gary Oldman.

Uspešnica Heroes:

Razstava o Davidu Bowieju, prav tako naslovljena David Bowie Is, je legendarnega glasbenika prikazovala z različnih plati. Ne le kot glasbenega kameleona, temveč tudi kot igralca, modno ikono, junaka LGBT skupnosti, radovednega vizualnega umetnika in celo kot mimika. Kot so ob njej zapisali kuratorji iz Muzeja Viktorije in Alberta, je odražala pot umetnika, ki se je rodil v Londonu in se v zgodnjih devetdesetih letih naselil v New Yorku, kjer je leta 2016 tudi umrl.

etrospektiva je postala najbolje obiskana potujoča razstava v 165-letni zgodovini priznanega muzeja. V Londonu si jo je leta 2013 ogledalo okoli 312.000 obiskovalcev, nato pa je bila na ogled v Torontu, Sao Paulu, Berlinu, Chicagu, Parizu, Melbournu, Groningenu, Bologni, Tokiu in Barceloni, svojo pot po svetu pa je sklenila lani v newyorškem Muzeju Brooklyn. Skupno si jo je ogledalo okoli 2 milijona obiskovalcev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo