Sobota, 22 februar 2020
Iskanje

Dragan Velikić nagrajenec letošnje Vilenice

Slovenski avtor v središču letošnjega festivala pa je pesnik Esad Babačić

Lipica |
5. jun. 2019 | 12:41
Dark Theme

Veliki nagrajenec letošnjega 33. festivala Vilenica je pisatelj Dragan Velikić, poročajo Primorske novice. Gre za enega najbolj znanih in najuglednejših sodobnih srbskih avtorjev svetovnega formata. Slovenski avtor v središču letošnjega festivala pa je pesnik Esad Babačić. Letošnji festival Vilenica bo potekal med 10. in 15. septembrom na temo Preberi me.

Velikić, rojen leta 1953 v Beogradu, je prejemnik najpomembnejših domačih literarnih nagrad, cenjen pa je tudi v tujini. Njegova dela, ki so prejela več priznanj tudi po svetu, so prevedena v mnoge jezike.

Dragan Velikić, ki živi in ustvarja v Beogradu, se na razdalji med Beogradom, Puljem, prek Budimpešte, Dunaja, Ljubljane, Trsta in Zagreba ukvarja s prostorom in družbenimi ter osebnimi okoliščinami. Članica žirije jed med drugim zapisala, da njegova dela z grenkim humorjem reflektirajo krizne trenutke družine, razkrivajo nečloveško obliko enoumja, razgaljajo dejanski svet znotraj individualne življenjske situacije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo