Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Glasba, moj svet

Glasbena matica praznuje 110. rojstni dan

Trst |
30. sep. 2019 | 7:33
Dark Theme

110 s pohvalo je cilj, ki ga je Glasbena matica letos dosegla: sto deset let s prekinitvijo, ko je našo glasbeno šolo in vse ostale ustanove, ki so domovale v Narodnem domu, izgnalo fašistično nasilje. Predsednica Milena Padovan in ravnatelj Bogdan Kralj sta v prostorih Narodnega doma predstavila vrsto pobud, s katerimi želi šola obeležiti pomemben jubilej. Začenši z novo grafično podobo, ki jo je oblikoval Aleš Brce – v slogu, ki se ozira na prva desetletja minulega stoletja z estetiko Bauhausa, konstruktivizma in Avgusta Černigoja, delno pa ohranja tudi logotip, ki ga je pred časom oblikovala Jasna Merkù, kot je na včerajšnji predstavitvi pojasnil oblikovalec. Letak v črno-beli in modri barvi z geslom Glasba, moj svet je posrečeno zajel in strnil simboliko, lepo oblikovana je tudi dvojezična zgibanka, učenci pa bodo odslej imeli tudi nove kontrolne knjižice in platnene torbe z logotipom.

Sicer pa bodo obletnico proslavili s serijo koncertov, debat in predavanj. Prvo bo na vrsti že v sredo, 2. oktobra, ob 17.30 v Narodnem domu, ko bosta zgodovinar Štefan Čok in muzikologinja Katarina Kraševac spregovorila o zgodovini Glasbene matice od leta 1909 do ukinitve šole.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo