Torek, 26 maj 2020
Iskanje
SSG

Hamletu nagrada Primorskega dnevnika

Med gledalci izžrebali dve prejemnici brezplačnega abonmaja

FJK |
15. jun. 2019 | 10:05
Dark Theme

Peto nagrado Primorskega dnevnika prejme Hamlet Williama Shakespeara, predstava, s katero je Slovensko stalno gledališče zakorakalo v lansko sezono. Tako je določilo tržaško občinstvo SSG, ki je predstavi dodelilo res visoko srednjo oceno 9,4, in tako je presodila tudi komisija, ki jo sestavljajo novinarji in sodelavci našega časopisa.

»Faričev Hamlet je sodobna, izjemno ekspresivna, rokerska predstava, ki gledalca zapelje z minimalistično estetiko,« so med drugim zapisali v utemeljitvi. »Režiserjev pristop je nov, njegovi liki pretrgajo z nekaterimi klišeji, poudarek je na telesnosti, glasu, fizični manifestaciji bolečine in upora. V pretežno mladi zasedbi izstopa naslovna vloga Klemna Janežiča, h končnemu uspehu postavitve pa veliko prispevajo tudi Jan Bučar, Tina Gunzek, Primož Forte, Jernej Čampelj, Sara Gorše, Tines Špik, Vladimir Jurc in Miranda Trnjanin. Učinkovita je bila tudi izbira glasbe skupine Laibach, prav tako kostumi Alana Hranitelja in scenografija Petra Furlana.«

Za nagrado je letos konkuriralo pet domačih produkcij, po ogledu katerih je lahko občinstvo oddalo svoj glas na za to pripravljenih kuponih. Ob Hamletu so to bile še predstave Videz vara (režija Dušan Mlakar), Kralj na Betajnovi (režija Tomaž Gorkič), Zadnjih pet let (režiserka Jasmin Kovic) in Goldbergove variacije v režiji Roberta Waltla.

Med vsemi oddanimi kuponi sta mlada Lan in Florijan izžrebala dva: v prihajajoči sezoni se bosta brezplačnega abonmaja SSG veselili Goričanka Tatjana Kosič in Tržačanka Laura Sgubin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo