Sreda, 26 februar 2020
Iskanje

Italijan v Bolšoj teatru

Jacopo Tissi bo v ljubljanskem Cankarjevem domu zaplesal z izvrstno Svetlano Zakharova

3. sep. 2019 | 8:28
Dark Theme

Prijazen. In dosegljiv. Zvezdnik, ki se še nima za takega. In vendar je Jacopo Tissi, letnik 1995, v svojem življenju že dosegel izjemne uspehe: prvi italijanski baletnik, ki je postal solist slovitega ansambla moskovskega Bolšoj teatra se bo danes, 3. septembra, predstavil občinstvu Festivala Ljubljana. V Cankarjevem domu bo nastopil kot partner izjemne soplesalke Svetlane Zakharove.

Nadarjeni plesalec se je med drugim naučil ruščine, ker je »tako vse lažje«. V Moskvo je prišel leta 2017 iz Milana, in sicer iz prav tako prestižnega gledališča kot je Bolšoj, iz teatra La Scala, kjer se je tudi izšolal. »Odločitev, da grem v Moskvo, ni bila lahka,«<+tondo> je v pogovoru za naš dnevnik dejal Tessi. <+corsivo>»Nasprotno. Preučiti je bilo treba številne vidike. Na koncu sem se odločil za Bolšoj. Moja družina, ki me je vseskozi podpirala, je z razumevanjem sprejela mojo odločitev. Danes lahko rečem, da sem zadovoljen.«

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo