Petek, 19 april 2024
Iskanje

K3 Černigoj Kosovel Spacal

Trem tržaško-kraškim ustvarjalcem so v Štanjelu posvetili razstavo Magičnost prostora

12. apr. 2019 | 9:30
Dark Theme

Trije umetniki, ki ji je Kras zaznamoval. Trije različni pogledi na življenje. In en sam Kras, ki ga je vsakdo izmed njih doživljal in upodabljal po svoje. Razstava Magičnost prostora, ki jo bodo v soboto, 13. aprila, ob 16. uri odprli v Gradu Štanjel, je povezala tri najbrž najbolj prepoznavne umetnike tržaško-kraškega območja: slikarja Avgusta Černigoja in Lojzeta Spacala ter pesnika Srečka Kosovela.

V organizaciji razstave so združila moči tri kraška razstavišča, ki skrbijo za zapuščino omenjenih umetnikov: Galerija Avgusta Černigoja iz Lipice, sežanska Kosovelova soba (Ljudska univerza Sežana) in štanjelska Galerija Lojzeta Spacala. Nastala je kulturna pot med Lipico, Sežano in Štanjelom, ob kateri bi lahko v prihodnosti vzpostaviti nove oblike sodelovanja in dogajanja, so zapisali pri Javnem zavodu Komenski Kras, ki je glavni organizator razstave.

Na sobotnem odprtju bodo sodelovali avtorji postavitve, ki bodo poskrbeli tudi za vodenje po razstavi, popestrili pa ga bodo učenci GŠ Sežana s tolkalno skupino pod vodstvom Matije Tavčarja. Razstava K3 Černigoj Kosovel Spacal - Magičnost prostora bo v Štanjelu na ogled vse do 30. marca 2020.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava