Torek, 16 april 2024
Iskanje

Kraški kvintet razveseljuje že 30 let

Ob 30-letnici so izdali novo skladbo Slovenka, večna mladenka

Trst |
20. jan. 2022 | 7:33
Dark Theme

Le kdo ne pozna pesmi Pronto Giuseppe, Pesem zapojmo, Kraška pesem, Miramar, Burja in Teran, Pleš Kraševka mala? V svoji tridesetletni zgodovini je ansambel Kraški kvintet ustvaril vse te melodije in še marsikatero drugo, ki jih najdemo na petih albumih, ki so jih izdali do sedaj.

Ob 30-letnici delovanja so izdali novo polko, Slovenka, večna mladenka. Goran Kocman je napisal melodijo, Damjan Pasarič (tekstopisec iz Celja) besedilo, aranžma pa je naredil mladi zamejski glasbenik Rok Dolenc, ki se je prvič preizkusil v narodnozabavnih vodah kot aranžer. Videospot so posneli na Bledu. Kot igralka v njem nastopa Ajda Mlakar, znana radijska in TV voditeljica Veseljaka in TV Planeta. Polka je takoj požela velik uspeh, na Youtubu so zabeležili že več kot 40.000 ogledov, skladbo vrtijo tudi po več kanalih, poleg tega so že zmagali na nekaterih lestvicah.

Za praznovanje 30-letnice upajo, da bodo lahko prihodnje leto organizirali koncert ali praznik, če bodo razmere seveda to dopuščale. »Želim si, da bi lahko tja povabili vse tiste, ki so v vseh teh letih nastopali s Kraškim kvintetom in tako malo obudili spomine in se poveselili, če bo korone konec,« nam je razložil vodja skupine Goran Kocman.

Za naprej imajo že pripravljenih nekaj novih skladb. Nadejajo si, da bi ob 30-letnici lahko tudi predstavili nov CD, saj imajo skladbe že pripravljene, najti morajo samo čas, da grejo v studio in jih posnamejo. »Tako bi 30-letnico obeležili, kot je treba,« je zaključil Kocman.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava