Torek, 21 januar 2020
Iskanje

Modra ptica Simoni Semenič za Skrivno društvo KRVZ

Nagrada založbe Mladinska knjiga za roman za mladino

14. jan. 2020 | 14:48
Dark Theme

Nagrado založbe Mladinska knjiga modra ptica za roman za mladino prejme Simona Semenič za delo Skrivno društvo KRVZ. Zmagala je v konkurenci 42 rokopisov 28 avtoric in 14 avtorjev. Prejela bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov, roman pa bo pri založbi Mladinska knjiga izšel aprila.

»Mojstrsko napisana, napeta, večplastna zgodba, ki nagovarja prednajstnike, je sicer trdno zasidrana v današnjem času, a se vešče giblje tudi v območju mitskega. Z izjemno živimi liki, zanimivo pisateljsko perspektivo, humorjem, bogastvom književnih referenc ter jezikovno sočnostjo in zvočnostjo je prava literarna poslastica, ki obeta, da ji bo pripadlo pomembno mesto v sodobni mladinski književnosti,« med drugim piše v utemeljitvi nagrade.

Obe dosedanja dobitnika nagrade modra ptica, Kot v filmu Vinka Möderndorferja in Zvezde vabijo Mihe Mazzinija, sta doživela izjemen odmev v javnosti.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo