Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Modra ptica Simoni Semenič za Skrivno društvo KRVZ

Nagrada založbe Mladinska knjiga za roman za mladino

14. jan. 2020 | 14:48
Dark Theme

Nagrado založbe Mladinska knjiga modra ptica za roman za mladino prejme Simona Semenič za delo Skrivno društvo KRVZ. Zmagala je v konkurenci 42 rokopisov 28 avtoric in 14 avtorjev. Prejela bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov, roman pa bo pri založbi Mladinska knjiga izšel aprila.

»Mojstrsko napisana, napeta, večplastna zgodba, ki nagovarja prednajstnike, je sicer trdno zasidrana v današnjem času, a se vešče giblje tudi v območju mitskega. Z izjemno živimi liki, zanimivo pisateljsko perspektivo, humorjem, bogastvom književnih referenc ter jezikovno sočnostjo in zvočnostjo je prava literarna poslastica, ki obeta, da ji bo pripadlo pomembno mesto v sodobni mladinski književnosti,« med drugim piše v utemeljitvi nagrade.

Obe dosedanja dobitnika nagrade modra ptica, Kot v filmu Vinka Möderndorferja in Zvezde vabijo Mihe Mazzinija, sta doživela izjemen odmev v javnosti.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo