Sobota, 27 februar 2021
Iskanje

Na rimskem festivalu nagrada za Branka Završana

V kratkem filmu v režiji Giorgia Milocca igra tudi tržaška igralka Lučka Počkaj

Rim |
24. dec. 2020 | 10:37
Dark Theme

Na 12. mednarodnem festivalu kratkega filma v Rimu (Roma film corto) je igralec Branko Završan prejel nagrado zlati kolosej za najboljšo vlogo. Žirijo je prepričal z vlogo Ivana, v nekdanji Jugoslaviji rojenega 60-letnega delavca v italijansko-hrvaški koprodukciji Il confine è un bosco (Meja je gozd) v režiji Giorgia Milocca.

»Ivan z ženo živi v majhnem mestu Torviscosa v Furlaniji v Italiji. Nekega dne se odloči, da se odpravi na pot, ki ga bo popeljala nazaj v kraje svojega otroštva, z namenom, da se končno spravi z občutkom krivde, ki ga nosi v sebi že od malih nog,« je vsebino filma v sporočilu o nagradi posredoval Završan. V filmu v vlogi Ivanove žene igra Lučka Počkaj.

Na uradni spletni strani filma piše, da je Il confine è un bosco (Meja je gozd) film, ki v gledalcu zbuja upanje, saj se Ivan sooči s svojo preteklostjo, da lahko ponovno postane tako srečen kot tedaj, ko je bil kot otrok. Festivalska ekipa pa se je na Facebooku ob naznanitvi nagrade za Završana, »izjemnega protagonista«, zahvalila žiriji, ki ji je predsedoval priznani italijanski igralec Leo Gullotta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo