Nedelja, 23 februar 2020
Iskanje

Najboljši je Bashtata

Razglasili zmagovalce 31. TFF – Med dokumentarci slavila Evforija življenja

Trst |
21. jan. 2020 | 18:13
Dark Theme

Najboljši film 31. Tržaškega filmskega festivala je Bashtata (Oče) Kristine Grozeve in Petra Valchanova. Filmu bodo nocoj na odru gledališča Rossetti podelili nagrado Trst, vredno 5000 evrov, jutri ob 20. uri pa si ga bo mogoče ponovno ogledati v gledališču Miela. V središču bolgarsko-grške produkcije je absurdno potovanje očeta in sina, ki se podata na pot po smrti mame in žene Valentine. Dan po njeni smrti namreč odkrijeta, da žena še vedno telefonari sosedu ... Gre za prikazen? Tehnični zaplet? Oče in sin se odpravita na bizarno potovanje, na katerem skušata obdelati travmo izgube, istočasno pa ponovno postaviti na noge njun odnos.

Med dokumentarci je slavil madžarski film A létezés eufóriája (Evforija eksistence), ganljiva pripoved režiserke Réke Szabó o trdoživi Evi Fahidi, nekdanji taboriščnici, danes pa protagonistki gledališko-plesnega performansa o njenem življenju. Beloruski film Lake of happiness, pod katerega se podpisuje Aliaksei Paluyan, pa je zmagovalec med kratkometražci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo