Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Pesem o Kennedyju in antikristu (video)

Bob Dylan na spletu objavil 17-minutno Murder Most Foul

Svet |
27. mar. 2020 | 18:09
Dark Theme

Ameriški kantavtor, Pulitzerjev in Nobelov nagrajenec (za literaturo) Bob Dylan je po osmih letih izdal novo avtorsko 17-minutno skladbo. Že v uvodnih verzih nove Murder Most Foul se Dylan spominja umora predsednika Kennedyja (1963) in tega, da so ga tisoči spremljali preko televizijskih ekranov. Tedaj so po glasbenikovih besedah »sestrelili možgane kralju«. V nadaljevanju skladbe pa ponudi širši razmislek o ZDA ter o glasbi in kulturi.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Dylan je skladbo nenapovedano objavil na spletu in gesto pospremil z zapisom, da gre za še neizdano pesem, ki jo je posnel že pred časom, a je menil, da se bo njegovim poslušalcem v tem trenutku zdela zanimiva. Zahvalil se jim je tudi za dosedanjo podporo in zvestobo ter dodal: »Ostanite varni, ostanite na preži in naj bo bog z vami.« Skladbo, ki jo zaznamuje Dylanova govorjena beseda ob umirjeni spremljavi klavirja, violine in nežnega tolkala, je po pisanju BBC glasbenik najverjetneje izdal kot kritiko aktualne ameriške oblasti. To naj bi bilo najbolj razvidno iz dela besedila, v katerem Dylan pove, da mu je na dan Kennedyjevega umora nekdo rekel, da se je obdobje antikrista šele začelo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo