Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Pesniška branja za »svet brez zidov«

Prireditev želi širiti vrednote solidarnosti in spoštovanja med narodi

Trst |
28. feb. 2019 | 10:38
Dark Theme

Pesniško gibanje World Poetry Movement prireja v teh dneh po vsem svetu pesniška branja pod naslovom Za svet brez zidov. Prireditev želi širiti vrednote solidarnosti in spoštovanja med narodi, ki so tudi danes vse prepogosto ogrožene.

Prireditvi so se pridružili tudi slovenski in hrvaški PEN klub ter večnarodni PEN klub iz Trsta. Njihovi člani bodo sooblikovali tri pesniška branja: prvo je bilo na sporedu že sinoči v koprski knjigarni Libris, preostali pa bosta jutri, 1. marca, v Trstu.

Slovenski in italijanski pesniki Tatjana Pregl Kobe, Vida Mokrin Pauer, Magdalena Svetina Terčon, Maja Razboršek, Marko Kravos, Roberto Dedenaro, Gabriella Valera in Antonio Della Rocca bodo s svojimi verzi najprej nastopili ob 16. uri v Tržaškem knjižnem središču na Trgu Oberdan.

Od 17.30 dalje se bo dogajanje nadaljevalo v dvorani Bazlen palače Gopčević, kjer se jim bodo pridružili tudi hrvaški kolegi.

Nastopili bodo Graziella Atzori, Maria Teresa Atzori, Gabriella Valera, Ottavio Gruber, Giorgio Micheli, Carla Mocavero, Marina Torossi Tevini, Roberto Dedenaro, Antonio Della Rocca, Marija Dejanović, Veronika Dintinjana, Barbara Pogačnik, Marko Kravos, Jure Vuga in Radharani Pernarčič.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava