Sreda, 18 september 2019
Iskanje

»Pišite scenarije za ženske!«

V Divači so počastili tržaško igralko Mirando Caharija

7. jul. 2019 | 8:03
Dark Theme

Prijetno presenečena, da so se spomnili nanjo in na njen filmski opus: Miranda Caharija, igralka, ki se je preizkusila v vseh igralskih zvrsteh, je z običajno ponosno zadržanostjo v petek zvečer sprejela še eno pomembno priznanje. Čeprav je večino svoje ustvarjalnosti namenila gledališki umetnosti v okviru tržaškega slovenskega gledališča, je večkrat zablestela na filmskem platnu. Sodelovala pa je tudi pri televizijskih in radijskih projektih. Igralka: to je želela postati že zelo mlada. Odločno zasledovane želje so se ji uresničile že pri 18 letih, ko je vstopila v profesionalne vrste tržaškega teatra. Igrala pa je že prej, kot je izdala na petkovi slovesnosti: med vožnjo v Divačo se je spominjala svoje vloge v Dnevniku Ane Frank (vskočila je v vlogo Anine sestre), ki jo je še pred svojim 18. letom odigrala prav v Divači.

Dolžnost spominjanja, ki krepi današnjo kulturno-umetniško zavest: iz te zavesti je v Divači v spomin na slovensko filmsko divo Ito Rino, domačinko, zrasel Muzej slovenskih filmskih igralcev. Višek vsakoletnih občinskih praznovanj je prav slavnostni poklon izbranemu igralcu. In letos so organizatorji, v prvi vrsti predstavniki muzeja in Slovenske kinoteke v sodelovanju z Občino Divača, to čast dodelili nabrežinski igralki, sicer rojeni v Križu.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo