Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

»Pišite scenarije za ženske!«

V Divači so počastili tržaško igralko Mirando Caharija

7. jul. 2019 | 8:03
Dark Theme

Prijetno presenečena, da so se spomnili nanjo in na njen filmski opus: Miranda Caharija, igralka, ki se je preizkusila v vseh igralskih zvrsteh, je z običajno ponosno zadržanostjo v petek zvečer sprejela še eno pomembno priznanje. Čeprav je večino svoje ustvarjalnosti namenila gledališki umetnosti v okviru tržaškega slovenskega gledališča, je večkrat zablestela na filmskem platnu. Sodelovala pa je tudi pri televizijskih in radijskih projektih. Igralka: to je želela postati že zelo mlada. Odločno zasledovane želje so se ji uresničile že pri 18 letih, ko je vstopila v profesionalne vrste tržaškega teatra. Igrala pa je že prej, kot je izdala na petkovi slovesnosti: med vožnjo v Divačo se je spominjala svoje vloge v Dnevniku Ane Frank (vskočila je v vlogo Anine sestre), ki jo je še pred svojim 18. letom odigrala prav v Divači.

Dolžnost spominjanja, ki krepi današnjo kulturno-umetniško zavest: iz te zavesti je v Divači v spomin na slovensko filmsko divo Ito Rino, domačinko, zrasel Muzej slovenskih filmskih igralcev. Višek vsakoletnih občinskih praznovanj je prav slavnostni poklon izbranemu igralcu. In letos so organizatorji, v prvi vrsti predstavniki muzeja in Slovenske kinoteke v sodelovanju z Občino Divača, to čast dodelili nabrežinski igralki, sicer rojeni v Križu.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo