Ponedeljek, 08 april 2024
Iskanje

Preprosto Let's Rock

Rokovsko obarvana plošča skupine The Black Keys

Trst |
19. jul. 2019 | 11:30
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

The Black Keys je ena izmed najbolj popularnih ameriških zasedb. Glasbeni duo, ki ga sestavljata bobnar Patrick Carney in vsestranski glasbenik Dan Auerbach, je nastal na začetku novega tisočletja, s ploščo El Camino iz leta 2011 pa postal neke vrste planetarni glasbeni fenomen. Uspešnico Lonely Boy ste gotovo že slišali, prejela je številna priznanja, na spletnem portalu Youtube pa ji je prisluhnilo več kot sto milijonov ljudi. Bend nam tokrat ponuja nove komade in sicer dvanajst pesmi na novem albumu Let's Rock.

Bend The Black Keys je leta 2001 nastal bolj za šalo kot zares. Auerbach je bil član skupine The Barnburners, ko pa se preostali člani benda nekega dne niso prikazali na snemanju, je po naključju v snemalni studio stopil Carney iz stanovanja v zgornjem nadstropju. In fanta sta začela z igranjem. Leto kasneje je zagledal luč njun prvenec The Big Come Up, ki je prijetno presenetil večino glasbenih kritikov. Od takrat je dvojica izdala kar devet albumov, res zavidljivo število, zadnji Let's Rock pa je izšel prejšnji mesec. Auerbach in Carney sta se odločila, da bosta tokrat sama poskrbela tudi za produkcijsko plat in zato prekinila sodelovanje z znanim glasbenim producentom Dangerjem Mousem.

Let's Rock je preprosta, zabavna in prijetna rok plošča. Veliko manj je psihedelije s prejšnjega albuma Turn Blue, zato pa so v ospredju bluz rok, soul in tu pa tam country ritmi. Get Yourself Together in Six Around And Miss You sta na primer country rock pesmi, ki spominjata na legendarno zasedbo Eagles. Veliko bolj poskočni pa so prvi trije komadi Shine A Little Light, Eagle Birds in Lo/Hi. Veliko je kitarskih rifov, nič blazno novega ali inovativnega, a vsekakor dobra plošča.

Naslov Let's Rock se nanaša na besede, ki jih je neki na smrt obsojeni izrekel na električnem stolu tik pred smrtjo; ravno električni stol je tudi na platnici ploščka. Let's Rock!

Let’s Rock

The Black Keys

Klasični rok

Nonesuch Records, 2019

Ocena: ★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava