Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Prihajajo nove zgodbe o svetu Harryja Potterja

Konec junija bodo izšle štiri nove elektronske knjige

London |
31. maj. 2019 | 12:20
Dark Theme

Štiri nove elektronske knjige bodo omogočile oboževalcem globlji vpogled v bogati svet magije Harryja Potterja, ki si ga je zamislila britanska avtorica J.K. Rowling.

E-knjige - izšle bodo konec junija - bodo na voljo preko spletne strani Pottermore, vsaka od njih pa se bo osredotočala na lekcije iz čarovništva, ki so jih predavali v šoli za čarovnike in čarovnice Bradavičarki.

J.K. Rowling (ANSA)
J.K. Rowling (ANSA)

Serija z naslovom Harry Potter: A Journey Through... bo prirejena po zvočni knjigi Harry Potter: A History of Magic in se bo navezovala na istoimensko razstavo. Oboževalce Harryja Potterja zapis na spletni strani vabi, naj se pripravijo na potovanje globoko v svet čarovnije J.K. Rowling.

Prvi dve elektronski izdaji bosta objavljeni 27. junija in bosta raziskovali obrambo proti črnim silam kot tudi čarobne napoje in zeliščarstvo. Tretja in četrta knjiga bosta izšli kmalu za tem, bralcem pa bosta približali vedeževanje in astronomijo ter skrb za čarobna bitja. Vse knjige je ilustriral Rohan Daniel Eason, prva izdaja serije pa bo na voljo v angleščini, francoščini, italijanščini in nemščini.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava