Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje
SSG

Prizadevanja so usmerili v poletne prireditve na prostem

Slovensko stalno gledališče v novi fazi koronačasa

Trst |
16. jun. 2020 | 14:42
Dark Theme

Prve korake je v tržaškem Kulturnem domu po večmesečnem prisilnem zaprtju bilo mogoče slišati v prvih dneh junija, ko je deželna odredba dovolila odprtje gledališč, medtem ko je na državni ravni možnost odprtja teatrov stopila v veljavo z včerajšnjim dnem. To seveda v večini primerov ne pomeni, da so se v dvorane že vrnili tudi gledalci.

Tako je tudi v Slovenskem stalnem gledališču, sta nam včeraj potrdila predsednica upravnega odbora Breda Pahor in direktor Danijel Malalan. Od začetka junija se je tehnično osebje SSG posvečalo vzdrževanju in pripravam tako velike dvorane kot zakulisnih prostorov za vaje in predstave, ki bodo sledile kasneje.

Mala dvorana bo zaradi omejene velikosti na obiskovalce morala še nekoliko počakati. »V veliki dvorani smo poskrbeli za način prezračevanja, ki ustreza predpisom za zajezitev širjenja koronavirusa,« pove predsednica Breda Pahor, »v teku pa so tudi druga dela.« Zaradi ohranjanja medosebne razdalje pa bo, razumljivo, na voljo manj sedežev, a tudi na odru in zakulisju bo treba to pravilo spoštovati, kar je svojevrsten izziv, meni predsednica.

Trenutno še ne načrtujejo prireditev v samem Kulturnem domu, prizadevanja so zato intenzivno usmerili v poletne prireditve na prostem, povesta direktor Danijel Malalan in predsednica Breda Pahor. Že jutri bodo v Kopru predstavili glasbeno predstavo Stoletje mjuzikla, pri kateri je SSG z drugimi primorskimi gledališči koproducent: predpremiera bo 3. julija na koprskem Martinčevem trgu v sklopu Primorskega poletnega festivala, ogledati pa si jo bo mogoče tudi v prihodnji sezoni tržaškega teatra, pojasnjuje Breda Pahor.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava