Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Prosto po Proustu: Ivan - Joži - Peterlin

Na vprašanja je odgovarjal predsednik ZSŠDI

Trst |
12. feb. 2021 | 22:39
Dark Theme

Na naš vprašalnik Prosto po Proustu tokrat odgovarja Ivan - Joži Peterlin (1951), Tržačan, ki je življenje posvetil športu. Po diplomi na visoki šoli za telesno kulturo (ISEF) v Rimu je poučeval telesno vzgojo na slovenskih šolah v Trstu in dolga desetletja stal ob robu športnih igrišč – zlasti odbojkarskih in zlasti pri openskem društvu Sloga. Od leta 2013 je energični predsednik Združenja slovenskih športnih društev v Italiji.

Katera je vaša največja odlika?

O tem morajo soditi drugi, o sebi pa lahko rečem, da skušam biti pri vseh svojih izbirah in nastopih načelen, trden, pošten, predvsem pa verodostojen in priznam, da sem na ta svoja zadržanja tudi ponosen.

Katero odliko najbolj cenite pri moškem?

V mojih glediščih zavzema prvo mesto na lestvici vrednot predvsem poštenost.

Katero odliko najbolj cenite pri ženski?

Ženski svet ima veliko čarobnih in očarljivih ponudb, a v ospredje postavljam iskrenost.

Česa vas je najbolj strah?

Pravzaprav ničesar; še najbolj se bojim vsiljenega molka in mentalnega krča, ki vodita v popolno apatijo in s tem v duševno smrt.

Ko bi lahko bil kdo drug, bi bil ...

Iskreno povedano: za nič na svetu se ne bi zamenjal z nobeno drugo figuro na svetovni šahovnici. S seboj sem zadovoljen, zadovoljen nad vsem, kar sem do danes v življenju doživel, kar mi je uspelo uresničiti in z vsem, kar še danes počnem.

Več v današnjem Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava