Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

Rocketman, zgodba Eltona Johna

Rock opera, s katero je Dexter Fletcher razkril svetovni publiki najbolj temačne trenutke angleške rock zvezde

6. jun. 2019 | 11:30
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Ko se v filmski dvorani ugasnejo luči, rdeči hudič prehodi dolg hodnik, že vidno naveličani in utrujeni sir Elton John si sname velike in moteče rogove in se prepusti skupinski terapiji. Tako, in medias res, se prične film, ki je hkrati biografska zgodba in rock opera, s katero je Dexter Fletcher razkril svetovni publiki najbolj temačne trenutke angleške rock zvezde.

Celovečerec, ki je svojo premiero doživel na zadnjem festivalu v Cannesu, pripoveduje o enem trenutno najznamenitejših glasbenikov, od časa njegovega otroštva, se pravi od začetkov, do natečaja na londonski Kraljevi glasbeni akademiji, ki se ga Elton John udeleži v spremstvu prijazne babice, ki je pravzaprav edina, ki verjame v njegov talent.

Vmes v filmu nastopa cela vrsta bolj ali manj pozitivnih osebnosti, ki so docela označile Eltonovo življenje, od staršev, odsotnega očeta in razstresene mame, pa do pesnika Bernieja Taupina, enega najzvestejših pevčevih prijateljev in sodelavcev.

Film, ki je seveda zanimiv portret še živečega umetnika, je tudi iskrena izpoved številnih njegovih težav in hudih trenutkov, ki jih je Elton John naposled le prebolel.

Škoda pa, da kljub vsemu zgodba ne uspe seči dlje, se pravi, da ne uspe pritegniti gledalca nekoliko globlje, kot je na primer uspelo pred par meseci Bryanu Singerju, z oskarjem nagrajenim, prav tako biografsko, glasbenim filmom, Bohemian Rhapsody.

Rocketman

ZDA, Velika Britanija 2018

Režija: Dexter Fletcher

Igrajo: Taron Egerton, Jamie Bell in Richard Madden

Ocena: ★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava