Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Še do nedelje Oscura camera

V Gorici je na ogled antološka razstava v Ronkah rojenega fotografa Sergia Scabarja

Gorica |
9. okt. 2019 | 18:07
Dark Theme

V Palači Attems Petzenstein v Gorici (Trg Edmondo De Amicis 2) je do nedelje, 13. oktobra, na ogled razstava »Sergio Scabar. Oscura camera«. Dela v Ronkah rojenega fotografa, ki je preminil letos poleti, si je mogoče ogledati od 10. do 18. ure, ob četrtkih pa do 20. V četrtek je ob 18. uri predvideno javno vodenje, v nedeljo pa bosta na sporedu dve: ob 11. uri (za družine) in 17. uri.

Scabar je razvil edinstven ustvarjalni postopek, občutljiv na minimalne spremenljivke in je zato de facto onemogočal natis dveh enakih izvodov. Njegove fotografije so unikatne in brez kakršnekoli digitalne obdelave. Unikatni so tudi okvirji, ki jih je avtor izdelal sam, po meri in navdihu fotografije. Razstava ponuja večplastno branje, sama postavitev, ki sledi kronološkemu zaporedju, pa nakazuje na obstoj treh glavnih obdobij v ustvarjanju fotografa. Postavila sta jo kustosa Guido Cecere in Saša Quinzi, čigar zapis o Scabarjevem ustvarjalnem opusu objavljamo v jutrišnji, četrtkovi izdaji dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo