Nedelja, 10 marec 2024
Iskanje
SSG

SSG v soboto na gradu sv. Justa

Intimna drama Saše Pavček, koprodukcija Slovenskega stalnega gledališča in ŠKUC gledališča, bo jeseni v abonmajski sezoni

Trst |
11. jul. 2019 | 10:18
Dark Theme

Slovensko stalno gledališče bo v soboto ob 21. uri nastopilo na gradu sv. Justa in občinstvu ponudilo v predogled eno od produkcij prihajajoče sezone. V okviru občinskega poletnega festivala Trieste Estate bo namreč na sporedu predpremiera nove uprizoritve Na valovih, ki jo je napisala priznana slovenska igralka in dramatičarka Saša Pavček. V sozvočju z žensko tematiko, ki bo obarvala repertoar nove sezone, je predstava zgodba o operni divi, v vlogi katere bo nastopila priljubljena igralka Barbara Cerar, nekdanja članica ansambla SSG.

Režijo podpisuje Alen Jelen, ki se je že soočil s tem besedilom leta 2007 v obliki radijske igre. Takrat je bil glas operne dive prepoznaven glas same avtorice Saše Pavček. Radijska uprizoritev je prejela nagrado Mir in prijateljstvo med narodi (pod pokroviteljstvom Unesca) na 9. mednarodnem radijskem festivalu v Esfahanu. Tokratna uprizoritev je koprodukcija Slovenskega stalnega gledališča v Trstu in Škuc gledališča Ljubljana, v sodelovanju s Cankarjevim domom. Saša Pavček je besedilo poglobila in spremenila v intimno dramo, v kateri bo »na valovih« z že omenjeno protagonistko plaval še Jurij Drevenšek v vlogi Novinarja.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava