Torek, 18 februar 2020
Iskanje

Šulićev Nessun dorma v tržaškem gledališču Verdi (video)

Slovenski violončelist, ki se je mednarodno uveljavil z duom 2Cellos, objavil prvi videoposnetek, odkar je začel solistični projekt

Trst |
21. avg. 2019 | 16:29
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Slovenski violončelist Luka Šulić, ki se je mednarodno uveljavil z duom 2Cellos, je danes objavil na spletnem portalu Youtube prvi videoposnetek, odkar je začel solistično pot. Novi projekt je sicer krstil 5. junija na odrskih deskah tržaškega gledališča Verdi, v katerem je tudi potekalo snemanje videoposnetka arije Nessun dorma iz opere Giacoma Puccinija Turandot, ki jo je Šulić izvajal v spremljavi orkestra gledališča Verdi. Video ima po nekaj urah od objave že več kot 4000 ogledov.

31-letni slovenski violončelist se je rodil v Mariboru, šolal pa se je na glasbeni akademiji v Zagrebu in na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu. Mednarodna zvezda je postal s prijateljem in kolegom Stjepanom Hauserjem. Skupaj sta kot 2Cellos popolnoma sprevrgla tradicionalne meje med klasično in rock glasbo. Svojo pot solističnega projekta je krstil v Trstu, ko je občinstvu predstavil edinstveno različico Vivaldijevih Štirih letnih časov za violončelo in godalni orkester. Po tržaški svetovni premieri bo Šulić še enkrat nastopil v Italiji, in sicer 19. novembra v gledališču Dal Verme v Milanu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo