Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Toni Zanussi ali duša, zemlja, barva

V Starem pristanišču odpirajo razstavo furlanskega umetnika

Trst |
28. dec. 2021 | 18:43
Dark Theme

Duša, zemlja, barva so vezne niti umetniškega ustvarjanja Tonija Zanussija in tako je tudi naslov razstavi, ki jo bodo jutri ob 11. uri odprli v Skladišču 26 v Starem pristanišču. Razstava bo brezplačno na ogled do 20. februarja 2022, nato se bo selila v Nemčijo, ima pa ob umetniškem tudi socialni pečat: pri njeni organizaciji namreč sodelujejo tudi posamezniki – mladoletni in odrasli –, ki so v preteklosti zagrešili kako kaznivo dejanje.

Toni Zanussi (1952) danes najraje ustvarja v gozdovih nad Čento. V razstavnih prostorih v Starem pristanišču bo na ogled okrog devetdeset njegovih del, ki jih je kuratorka Marianna Accerboni razdelila v pet sekcij in postavila v kronološko zaporedje. Dela so slavospev iskanju svetlobe in upanja: tudi ko Zanussi pripoveduje o vojni ali pandemiji covida-19 (poimenoval jo je nevidno bitje), nas s svojimi živahnimi barvami in sanjskimi ali pravljičnimi motivi popelje v drugo, človeku prijaznejšo dimenzijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo