Ponedeljek, 20 januar 2020
Iskanje

Umrl Franco Zeffirelli

Pokopali ga bodo v Firencah

15. jun. 2019 | 15:06
Dark Theme

Na svojem domu v Rimu je danes v 97. letu starosti umrl italijanski filmski in operni režiser Franco Zeffirelli, je sporočila njegova družina. Umrl je v spanju po daljši bolezni. Njegovo zdravstveno stanje se je v zadnjih mesecih poslabšalo. Pokopali ga bodo v Firencah, njegovem rojstnem mestu. Njegovi oboževalci se bodo lahko od njega poslovili v mestni hiši v Rimu.

Režiral je okoli 20 celovečercev, med njimi film Romeo in Julija (1968), Jezus iz Nazareta (1977), Hamlet (1992), Večna Callas in Čaj z Mussolinijem (1999). V kinodvoranah je v prvih osemdesetih letih imel zmeren uspeh najstniški sentimentalni film Amore senza fine (Endless Love), v katerem je širša publika prvič spoznala Toma Cruisa, ob njem je nastopila tudi Brooke Shields. Zaslovela je istoimenska glavna pesem v filmu, ki sta jo izvajala Diana Ross in Lionel Richie. Zeffirelli je med drugim režiral okoli 30 oper, zadnjo, tik pred smrtjo, novo izvedbo Traviate, ki bo odprla sezono v veronski Areni 21. junija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo