Petek, 17 januar 2020
Iskanje

Umrl je Peter Mayhew, Chewbacca v Vojni zvezd

V 74. letu starosti na svojem domu v Teksasu

ZDA |
3. maj. 2019 | 8:41
Dark Theme

V 74. letu starosti je na svojem domu v Teksasu umrl igralec Peter Mayhew, ki je zaslovel z upodobitvijo Chewbacce v Vojni zvezd. Zelo visok igralec britanskega rodu - meril je kar 2,21 metra, je bil sprva bolničar v Londonu, ko ga je odkril filmski producent Charles Schneer. V filmu Sinbad in tigrovo oko je nastopil kot statist. Zatem je v prvem filmu Vojne zvezd - novo upanje iz leta 1977 upodobil velikega kosmatega wookeejevskega bojevnika Chewbacco, ki je bil kopilot in najboljši prijatelj Hana Sola - Harrisona Forda. Bojevnika Chewbacco je nato upodobil v še tre filmih iz serije, Imperij vrača udarec (1980), Vrnitev jedija (1983) in Maščevanje sitha (2005), nazadnje pa je odigral še vlogo v prvem filmu zadnje trilogije, Sila se prebuja (2015).

Soigraled Mark Hamil, ki je v Vojni zvezd upodobil Luka Skywalkerja, se je ob njegovi smrti poklonil najbolj plemenitemu velikanu, velikemu možu s še večjim srcem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo