Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Umrl je Peter Mayhew, Chewbacca v Vojni zvezd

V 74. letu starosti na svojem domu v Teksasu

ZDA |
3. maj. 2019 | 8:41
Dark Theme

V 74. letu starosti je na svojem domu v Teksasu umrl igralec Peter Mayhew, ki je zaslovel z upodobitvijo Chewbacce v Vojni zvezd. Zelo visok igralec britanskega rodu - meril je kar 2,21 metra, je bil sprva bolničar v Londonu, ko ga je odkril filmski producent Charles Schneer. V filmu Sinbad in tigrovo oko je nastopil kot statist. Zatem je v prvem filmu Vojne zvezd - novo upanje iz leta 1977 upodobil velikega kosmatega wookeejevskega bojevnika Chewbacco, ki je bil kopilot in najboljši prijatelj Hana Sola - Harrisona Forda. Bojevnika Chewbacco je nato upodobil v še tre filmih iz serije, Imperij vrača udarec (1980), Vrnitev jedija (1983) in Maščevanje sitha (2005), nazadnje pa je odigral še vlogo v prvem filmu zadnje trilogije, Sila se prebuja (2015).

Soigraled Mark Hamil, ki je v Vojni zvezd upodobil Luka Skywalkerja, se je ob njegovi smrti poklonil najbolj plemenitemu velikanu, velikemu možu s še večjim srcem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo