Petek, 26 april 2024
Iskanje

V muzeju Sartorio tudi Bidovec in Tomažič

V novem poletnem gledališkem nizu Let’s Play

Trst |
29. jun. 2021 | 18:55
Dark Theme

Tri mestna gledališča, muzejski vrt in sedem umetniških dogodkov: to so sestavine novega niza Let’s Play, ki se 1. julija pričenja v vrtu muzeja Sartorio. Zanj so dala pobudo gledališče La Contrada, Slovensko stalno gledališče in zadruga Bonawentura - gledališče Miela v sodelovanju s tržaško mestno upravo. Predstavili so ga ob prisotnost Serene Tonel, ki je v mestni upravi odgovorna za gledališča, sicer pa glasna zagovornica sodelovanja med različnimi ustanovami: prepričana je namreč, da sodelovanje množi zamisli in izkušnje tako organizatorjev kot občinstva.

Geslo in logotip niza Let’s Play so si mestna gledališča izposodila pri pobudnikih tržaške kandidature za naziv Unescovega kreativnega mesta in mu dodali pripis Tri gledališča v Sartoriju. Vsako gledališče bo med 1. in 17. julijem predstavilo dve svoji produkciji (vsaka predstava bo na sporedu dvakrat, vsakič ob 21. uri), v soboto, 10. julija, pa bodo pod naslovom Obmejne vrtnice. Intimni glasovi od drugod predstavili skupen večjezični dogodek, pri katerem sodelujejo ustvarjalke vseh treh gledališč.

Prizor iz uprizoritve SSG Tovarištvo je prevevalo (FOTODAMJ@N)
Prizor iz uprizoritve SSG Tovarištvo je prevevalo (FOTODAMJ@N)

Slovensko stalno gledališče bo pod krošnjami muzeja Sartorio ponudilo dva avtorska projekta (seveda z italijanskimi nadnapisi). 5. in 6. julija bodo na sporedu K(o)ronske zdrahe Igorja Pisona, predstava o paru, ki ga karantena prisili v nelahko in vseobsegajoče sobivanje za štirimi stenami. V njej nastopata igralca Nikla Petruška Panizon in Žan Papič ter DJ Peter Siares Sturman. 7. in 8. julija pa bo občinstvo lahko spoznalo Tovarištvo, ki je prevevalo Ferda Bidovca in Pina Tomažiča, zlasti pa njihove notranje dileme in ideale.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava