Nedelja, 09 avgust 2020
Iskanje

V puljski areni več slovenskih filmov, med temi tudi Turkov

Na letošnjem 67. filmskem festivalu v Pulju bo za glavno nagrado zlato areno tekmovalo 16 celovečercev, med njimi tudi več slovenskih koprodukcij

Pulj |
29. jun. 2020 | 19:09
Dark Theme

Na letošnjem 67. filmskem festivalu v Pulju bo za glavno nagrado zlato areno tekmovalo 16 celovečercev, med njimi tudi več slovenskih koprodukcij, ki so del filmskega programa manjšinskih koprodukcij. Na festivalu, ki bo potekal med 18. in 26. julijem, bodo prikazali celovečerce Andreja Košaka, Mateja Nahtigala, Metoda Pevca in Martina Turka.

Letošnji festival bo odprla premiera drame Mare režiserke Andree Štake iz programa manjšinskih koprodukcij. V to kategorijo je uvrščenih še deset filmov, ki so prav tako kandidati za festivalske nagrade. Med njimi so slovensko-hrvaško-italijanska drama Ne pozabi dihati tržaškega režiserja Martina Turka, slovensko-severnomakedonsko-hrvaška koprodukcija Vsi proti vsem Andreja Košaka, slovensko-hrvaška drama Korporacija Mateja Nahtigala in slovensko-hrvaško-severnomakedonsko-srbska produkcija Jaz sem Frenk v režiji Metoda Pevca, so danes sporočili organizatorji festivala. Občinstvo bo pet celovečercev, ki so uvrščeni v hrvaški program, spremljalo v znameniti puljski areni. Na prostem si bo možno ogledati filme Mater režiserja Jure Pavlovića, Glas Ognjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca, Ideš? Idem! Ljube Zdjelarovića in Tereza 37 Danila Šerbedžije.

Na letošnji festival je uvrščenih tudi po več kot 20 kratkih in študentskih filmov. Med drugimi bo na sporedu na lanskem festivalu slovenskega filma z vesno nagrajeni kratki film Raj v režiji Sonje Prosenc in Mitje Lična. V programu študentskih filmov bodo predvajali slovenski dokumentarec Cafe Alzheimer Martina Drakslerja ter dramo Gaganje Roka Hvale, še piše na spletni strani festivala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo