Torek, 16 april 2024
Iskanje

V slovenskih kinodvoranah šest novih celovečercev

Med njimi po svetovni premieri na rimskem festivalu Festa del cinema tudi novi film Martina Turka z naslovom Ne pozabi dihati

25. jan. 2020 | 12:41
Dark Theme

Po podatkih Slovenskega filmskega centra bo v slovenskih kinodvoranah letos pet novih celovečercev in en dokumentarec. Prvi je v redno distribucijo stopil 8. januarja. Gre za film Polsestra, v katerem režiser Damjan Kozole predstavlja zgodbo o odtujenih polsestrah.

Od 28. januarja bo v slovenskih kinodvoranah na ogled politična drama z elementi trilerja režiserja Andreja Košaka Vsi proti vsem.

V drugi polovici februarja pa v slovenske kinodvorane prihaja novi celovečerec režiserja Martina Turka z naslovom Ne pozabi dihati, ki prinaša zgodbo o dveh bratih, katerih odnos se zaplete, ko se starejši Peter zaplete v nenadno, strastno ljubezensko razmerje z vrstnico Sonjo. Svetovno premiero je Turkov film doživel ob koncu oktobra na rimskem festivalu Festa del cinema.

Med novimi slovenskimi filmi, ki jih bo mogoče videti še letos, sta tudi Zastoj po scenariju v režiji Vinka Möderndorferja ter Nekoč so bili ljudje v režiji Gorana Vojnovića.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava