Sobota, 13 april 2024
Iskanje
SSG

Zadnjih pet let

Na oder SSG prihaja pravi anglosaški muzikal

Trst |
5. feb. 2019 | 16:58
Dark Theme

Zadnjih pet let je prvi muzikal v zgodovini Slovenskega stalnega gledališča. V svoji preko stoletni zgodovini je sicer tržaški teater že sodeloval pri gledališko-glasbenih predstavah, večkrat smo na njegovem odru gledali tudi predstave z izvirnimi songi, v petek pa bo v mali dvorani tržaškega Kulturnega doma premiera pravega muzikala anglosaškega formata. Zadnjih pet let (The Last Five Years) Jasona Roberta Browna je sicer komorni muzikal, ki ne potrebuje spektakularnega aparata, bleščečih scen in luči, ampak stavi vse na intimno igro, neposreden stik s publiko ter pevske in igralske sposobnosti svojih dveh protagonistov. Cathy je mlada igralka in pevka v iskanju slave (v njeni vlogi nastopa Patrizia Jurinčič), Jamie pa obetaven pisatelj (Danijel Malalan). Zadnjih pet let iz naslova so leta njunega (propadlega) ljubezenskega razmerja ...

Novo domačo produkcijo SSG, ki nastaja v sodelovanju s SNG Nova Gorica in Glasbeno matico, režira goriška režiserka Jasmin Kovic, glasbena vodja projekta pa je Andrejka Možina, ki tudi v živo nastopa na odru v družbi petih instrumentalistov. Kot pravi, so songi, skozi katere spoznavamo Zadnjih pet let, res za vse okuse in ravno to je recept vsakega uspešnega muzikala.

Ponovitve se bodo v Trstu zvrstile do 24. februarja (18. bo muzikal tudi na odru goriškega centra Bratuž). Kdor se bo za ogled določil 14. februarja, pa bo za ceno ene vstopnice prejel dve - Valentinova ponudba pa ne velja samo za zaljubljence, temveč »za vse, ki se imajo radi«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava