Torek, 10 december 2019
Iskanje

Zaljubljena Giselle je v Čedadu navdušila občinstvo

Slovenija se je na Mittelfestu predstavila s klasičnim baletom

Čedad |
16. jul. 2019 | 16:32
Dark Theme

Kljub bližini in srednjeevropski pripadnosti Slovenija ne sodi med najbolj zastopane države v programu letošnjega Miittelfesta. Predstavlja se namreč z dogodkom (in pol). Svoje izrazite raziskovalne žilice ni postavila pod žaromete, temveč je nagovorila širše občinstvo s pomirjujočo, zasanjano klasično podobo klasičnega baleta. Kubanski koreograf Howard Quintero Lopez je podpisal novejšo baletno produkcijo SNG Opera in balet Ljubljana Giselle Adolphea Adama, ki jo je hišni baletni ansambel predstavil na trgu ob čedajski stolnici, iz praktičnih razlogov s posneto glasbo (na posnetkih orkester vodi Aleksandar Spasić).

Dolg aplavz in navdušeni vzkliki so na koncu nagradili vse nastopajoče, še posebno soliste, ki so napeli mišice v tehnično zahtevnih prizorih, ki jih je protagonistka v naslovni vlogi, japonska baletka ljubljanskega ansambla Marin Ino, nadgradila z izjemno milino, mladostno svežino in igralsko ekspresivnostjo v podajanju preobrazb lika.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo