Sobota, 06 april 2024
Iskanje

Zelene krošnje Renata Quaglie

Novo zbirko bodo predstavili jutri v Reziji

Rezija |
7. avg. 2021 | 7:30
Dark Theme

V Reziji bodov nedeljo počastili 80 let pesnika Renata Quaglie. V Muzeju rezijanskih ljudi na Solbici bodo ob 16. uri predstavili njegovo pesniško zbirko Zaleni okrišiji/Zelene krošnje, ki je izšla pri Slovenski matici. Z avtorjem Renatom Quaglio, prejemnikom nagrade Prešernovega sklada za leto 1985, ter Luigio Negro, predsednico Muzeja rezijanskih ljudi, se bo pogovarjal pesnik Marko Kravos.

Knjiga Zaleni okrišiji/Zelene krošnje je izšla ob finančni podpori Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in v soizdajateljstvu s Kulturnim društvom Rozajanski dum, Kulturnim društvom Ivan Trinko iz Čedada in z Zvezo slovenskih kulturnih društev v Italiji. Jutrišnji dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil pristojnih zdravstvenih institucij in je vključen med preddogodke letošnjega Slofesta.

Nova zbirka prinaša izbor iz nove in že objavljene poezije rezijanskega pesnika Renata Quaglie, ki pa se v tej knjigi pojavi v svežih variacijah. Pesmi je zbral in prepesnil v slovenski knjižni jezik Marko Kravos; odlični poznavalec Quagliovega ustvarjalnega opusa je tudi avtor spremne študije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava