Nedelja, 16 januar 2022
Iskanje

Zmagovalci natečaja Maria Magajne in novinarske štipendije Dušana Udoviča

Znani izidi dveh razpisov

FJK |
24. feb. 2020 | 10:26
Dark Theme

Kulturno društvo Bubnič-Magajna in Primorski dnevnik sta razpisala 3. fotografski natečaj za nagrado Maria Magajne na temo Mimoidoči. Pri natečaju je sodelovalo petnajst udeleženk in udeležencev. »Mimoidoči gredo mimo nas in največkrat se niti ne oziramo za njimi. So pa nekateri, ki nas pritegnejo in se naše oko ustavi na njih. Pričakujemo fotografije ljudi, ki so vas prevzeli za en trenutek, toliko, da ste pritisnili na sprožilec, pa tudi tistih, s katerimi ste vzpostavili trdnejšo zvezo,« je pisalo v razpisu, ki je bil namenjen odraslim in mlajšim, ki niso še dopolnili 14 let.

Strokovna komisija v sestavi Meta Krese, Sergio Ferrari in Damjan Balbi je prvo nagrado v vrednosti 200 evrov za nakup knjig v Tržaškem knjižnem središču dodelilo Johanni Kerschbaumer za fotografijo z naslovom Ravnodušnost, tolažilne nagrade (knjižni boni v vrednosti 50 evrov) prejmejo Miloš Pahor (Mimoidoči), Nikolaj Kovačič (Diskusija) in Danilo Pahor (Starček). V kategoriji mlajših izpod 14 let je nagrado (knjižni bon za 200 evrov) prejel Mitja Klabjan za fotografijo z naslovom Krik.

Tri reportaže o Slovencih v FJK

Z željo, da bi gojilo spomin na kolego in nekdanjega odgovornega urednika Primorskega dnevnika Dušana-Duška Udoviča, pa je društvo v sodelovanju z našim dnevnikom, SKGZ, novinarsko zbornico FJK in novinarskim sindikatom Assostampa FJK (FNSI) prvič razpisalo tudi novinarske štipendije, ki bi mladim novinarjem in študentom novinarstva omogočile, da bolje spoznavajo Slovence v Furlaniji - Julijski krajini.

Dušan-Duško Udovič (ARHIV)
Dušan-Duško Udovič (ARHIV)

Organizatorji so prejeli pet prijavi, prejemniki štipendije (vsaka znaša 500 evrov) pa so Pierfrancesco Carcassi, študent novinarske šole v Perugi, sicer doma iz Mirana, Mariborčanka Katarina Bulatović, sodelavka Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji Oštro, in Novogoričanka Ana Cukijati, novinarka Primorskih novic. Carcassi načrtuje reportažo o večjezičnosti našega prostora, Bulatović bi se rada posvetila izzivom slovenskega šolstva v FJK, Cukijati pa jeziku manjšinskih medijev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Pričakujem, da bo leto 2022 v primerjavi z minulim letom 2021:

7. jan. 2022 | 6:00
Boljše
Slabše
Enako
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo