Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Bi Dino v vsakem primeru poginil?

25. mar. 2011 | 20:00
Dark Theme

Medveda Dina, ki ga je 15. marca ustrelil lovec pri Vrhniki, so leta 2009 v Italiji opremili z ovratnico, da bi nadzorovali njegovo gibanje po ozemlju.Medvedi se namreč pomikajo po zelo obsežnih ozemljih in včasih prehodijo na stotine kilometrov. Novico o smrti je tiskovni agenciji Ansa posredovala italijanska državna gozdna straža, ki je informacijo prejela od slovenskih kolegov. Genetska analiza je potrdila, da je ubiti medved Dino. Šlo je za zakonit odstrel med redno lovsko sezono, lovec pa naj bi se opravičil in povedal, da ovratnice ni videl. V Bellunu, kjer je bil Dino prava maskota, so se domačini jezili na slovenskega lovca, italijanska gozdna straža pa je posredovala informacijo, da ni kriv. Ovratnica je bila namreč v bistvu nevidna, ker je bila preozka in se je vrezala v medvedovo meso. Ko ga je lovec zagledal, je Dino zaradi bolečin butal z glavo ob drevo, saj naj bi ovratnica povzročila infekcijo in ga počasi dušila. Trpel je in možno je, da bi zaradi tega poginil. Italijanska gozdna straža sumi, da je njegove bolečine povzročila Pokrajina Trento, saj naj bi njeno osebje leta 2009 nataknilo ovratnico premlademu medvedu, ki je še rastel, poleg tega pa naprava z radijskim oddajnikom ni imela sistema »drop-off«, s katerim bi se sama odpela in odpadla, ko bi medveda preveč stiskala za vrat.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo