Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Za nami najtoplejša noč v tem začetku jeseni

9. okt. 2018 | 9:33
Dark Theme

Današnja noč je bila v večjem delu dežele najtoplejša v tem začetku jeseni oz. še kakšen dan več, in sicer od 21. septembra. Sinoči je v vzhodnih predelih FJK zapihala šibka burjica, ki je občutno segrela ozračje. Najtopleje je bilo v Trstu, kjer se živo srebro ni spustilo pod 20 stopinj Celzija. V Zgoniku je deželna meteorološka opazovalnica namerila najnižjo nočno temperaturo 16,3 stopinje Celzija, v Koprivnem 15,3, v Čedadu 14,6 in na Trbižu 11,2 stopinje Celzija. Na Trbižu je bilo zadnjič topleje 15. septembra, ko so namerili 11,3 stopinje Celzija, v ostalih omenjenih krajih pa 21. septembra. Velja tudi pripomniti, da je v tem času ponekod temperatura že padla tudi pod ničlo. Na Trbižu je, denimo, 26. septembra deželna meteorološka opazovalnica namerila najnižjo nočno temperaturo -2,5 stopinje Celzija. Se pravi, da je bila današnja noč na Trbižu kar za 13,7 stopinje Celzija toplejša od noči med 25. in 26. septembrom. Drugod so bile razlike nekoliko manjše, še vedno pa občutne, in sicer okrog 10 stopinj Celzija, razen v Trstu, kjer so itak temperaturne spremembe zaradi morja nekoliko manjše.
Ob šibki burjici se bo živo srebro danes tudi čez dan za ta čas občutno segrelo. Najvišje dnevne temperature bodo do okrog 25 ali 26 stopinj Celzija. Prevladovalo pa bo sončno vreme.
Vremenska slika bo tudi jutri podobna, v četrtek pa bo burja predvidoma oslabela.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo