Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Riccardi naj odstopi«

9. okt. 2018 | 15:51
Dark Theme

Deželni sekretar Demokratske stranke Salvatore Spitaleri poziva Riccarda Riccardija, ki je v vladi Furlanije Julijske zadolžen za zdravstvo, naj odstopi. Zahtevo je vodja demokratov izrekel v Trstu med današnjo novinarsko konferenco, ki je bila posvečena napovedanim ukrepom na področju zdravstva.
Vlada Massimiliana Fedriga bo namreč ta teden sprejela sklep, s katerim bodo v deželni svet poslali predlog za spremembo reforme, ki jo je pred štirimi leti uzakonila tedanja levosredinska koalicija. V jedru predlagane spremembe je ureditev zdravstvenih storitev po treh širokih območjih (Furlanija, Pordenon ter tržaško-goriška pokrajina), večinoma pa bi nova vlada ohranila sedanji organizacijski model. »Riccardi je v prejšnjih letih razlagal, kako je ta napačen, zdaj pa imamo predlog reforme, ki te očitke zanika,« je dejal Spitaleri.
Kaj bo natančno predlagala deželna vlada, sicer še ni jasno. To je povedal tudi Spitaleri, kar je izkoristil za še drugi napad Fedrigi. »Pravijo, da bo najprej nastavili strukturo, vsebini pa bi se posvetili v prihodnjem letu. Kaj bodo potemtakem zapisali v proračun za prihodnje leto v poglavje o zdravstvu, ko pa ne vedo, kaj bi?« se je vprašal sekretar demokratov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava