Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

»Živel prvi maj!«

Primorski dnevnik bo ob prvem maju po vsebinah še posebno bogat

Trst |
30. apr. 2021 | 23:00
Dark Theme

Praznik dela in delavcev je navdihnil naše poročanje o dogajanju v svetu ter bliže nam, zlasti na Tržaškem in Goriškem. Poiskali smo prve odgovore na vprašanje o tem, kakšna delovna mesta bo prinesel napovedani val naložb z denarjem EU za okrevanje gospodarstva in v kakšni meri utegne krojiti tudi prihodnost slovenske manjšine v Italiji. Praznik je dalje priložnost za osvetlitev temnih strani trga dela. Pristaniški delavci opozarjajo na nespoštovanje pravic v tržaškem pristanišču, sindikati iz Furlanije - Julijske krajine in Slovenije pa na stisko čezmejnih delavcev.

Nismo spregledali najmlajših. Njim namenjamo ilustrirano prvomajsko stran Žive Pahor. Tradicijam, povezanim s praznikom vseh praznikov, in njegovemu poganskemu izvoru se posveča Toni Gomišček. S Proustovim vprašalnikom se je spopadla Pia Cah, zborovodkinja Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič, po duši rokerica. Po vaseh v naši soseski pa se krajani niso izneverili tradiciji: zaplapolale so rdeče zastave, ponekod so dvigovali maje.

»Živel prvi maj!« dragi bralci. Spet bomo z vami v torek, 4. maja, saj zaradi praznika Primorski dnevnik, kot drugi dnevniki v Italiji, jutri ne bo izšel.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava