Torek, 27 oktober 2020
Iskanje

245.000 evrov med devet organizacij

Znan je izid deželnega razpisa za financiranje rednih vzdrževalnih del

FJK |
1. okt. 2020 | 19:00
Dark Theme

Dežela Furlanija - Julijska krajina je objavila prednostni seznam, na osnovi katerega bodo porazdelili 245.000 evrov iz razpisa, namenjenega slovenskim organizacijam za financiranje rednih vzdrževalnih del.

Prošenj za podporo je bilo preveč, da bi vsi prišli do prispevka, zato je dežela pri izdelavi prednostnega seznama priznala prednost organizacijam, ki še niso prejele pomoči iz sklada za financiranje vzdrževalnih del. Največji možni prispevek 30.000 evrov bodo prejeli SKD Slavko Škamperle od Svetega Ivana pri Trstu, izdajatelj Primorskega dnevnika družba DZP/PR.A.E, Slovensko stalno gledališče, Inštitut za slovensko kulturo v Benečiji ter KRD Briški Grič iz Števerjana.

Manjše zneske, ki pa vseeno v celoti krijejo stroške del, bodo prejeli še Skupnost družin Sončnica, SKD Rdeča zvezda iz Saleža in Društvo slovenskih izobražencev iz Trsta. Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice bo prejel slabih 13.000 evrov kot sofinanciranje del, ki so ocenjena dobrih 21.000 evrov.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo