Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

»Angel varuh« Silvia Berlusconija

Umrl je Paolo Bonaiuti, dolgoletni glasnik vodje stranke Forza Italia in predsednika vlade

Rim |
16. okt. 2019 | 18:21
Dark Theme

Paolo Bonaiuti, ki je danes umrl v starosti 79 let, ni bil le dolgo let glasnik Silvia Berlusconija, temveč tudi njegov prijatelj in svetovalec. Bil je človek, ki je v določenih trenutkih znal »brzdati« vodjo stranke Forza Italia in predsednika vlade, kar mu je včasih uspevalo, včasih ne.

Bonaiuti, ki je bil po rodu iz Toskane, je bil prej novinar milanskega Giorna, nato rimskega Messaggera, kjer je vzel v bran Indra Montanellija, ko so ga Berlusconijevi sodelavci dobesedno pregnali z dnevnika Il Giornale. Pisalo se je leto 1994, dve leti kasneje pa ga je Berlusconi pregovoril, da je na listi Forza Italia kandidiral in bil izvoljen v poslansko zbornico. V parlamentu je ostal kar pet zakonodajnih dob.

Pokojni je bil celih 18 let Berlusconijeva »senca«, spremljal ga je na obiskih, vodil njegove tiskovne konference in poročal novinarjem o vladnih sejah. To je bilo poznavajoč Berlusconija zelo zahtevno delo, ki ga je Bonaiuti opravljal profesionalno in spoštljivo do novinarjev, katerim se je, če je bilo potrebno, tudi opravičil, ko jih je »šef« nahrulil ali celo ozmerjal. O Berlusconijevem »živahnem« zasebnem življenju ni rad govoril, njegov življenjski stil pa je bil zelo različen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo