Torek, 07 december 2021
Iskanje

Antifašističnih podpisov doslej več kot 140.000, štetje še v teku

Sklenilo se je zbiranje podpisov v podporo državljanski pobudi za zakonsko prepoved nacifašistične propagande

8. apr. 2021 | 19:29
Dark Theme

S koncem marca se je sklenilo obdobje zbiranja podpisov v podporo državljanski pobudi za t. i. zakon Stazzema, s katerim si prizadevajo za prepoved nacifašistične propagande. V teh dneh zato na naslov toskanske občine Stazzema, kjer se je rodila zamisel za državljansko pobudo, z vseh koncev Italije prihajajo kuverte z zbranimi podpisi.

V sredo je župan Stazzeme Maurizio Verona sporočil, da je podpisov več kot 100.000, danes v dopoldanskih urah je število naraslo na več kot 125.000, do večera že na 140.200, štetje pa se bo jutri še nadaljevalo.

Za to, da državljansko pobudo obravnava parlament, je potrebnih vsaj 50.000 podpisov: zbrane podpise je treba nato oddati predsedniku poslanske ali senatne zbornice. V zakonu, ki ureja postopek sprejemanja državljanskih pobud, sicer ni naveden časovni rok, v katerem naj bi parlament obravnaval tovrstne predloge.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo