Sobota, 25 september 2021
Iskanje

Aretirali več ljudi, osumljenih mafijskega izsiljevanja

Operacijo so izvedli finančni policisti iz Trsta, pri preiskavah na Videmskem, Pordenonskem in v Benetkah sodelujejo še policisti, karabinjerji in vojaki

FJK |
15. sep. 2021 | 10:04
Dark Theme

Finančni policisti iz Trsta so pod vodstvom protimafijskega oddelka iz Trsta ob zaključku zapletene preiskave davi ob zori aretirali in priprli več ljudi, ki so osumljeni izsiljevanja v obtežilnih okoliščinah »z mafijskimi metodami«. Z večkratnim izsiljevanjem so več potujočim trgovcem iz Furlanije in Veneta preprečili opravljanje dejavnosti in onemogočili redni potek znanega poletnega tedenskega sejma v Bibioneju. Nameravali so prevzeti neposreden nadzor nad posameznimi dejavnostmi in vplivati na prosti trg ter gospodarski razvoj znanega letovičarskega kraja ter drugih podobnih pobud kot v Bibioneju na obali Furlanije - Julijske krajine in Veneta. Kdor se jim ni podredil, je bil pogosto tarča kazenskih odprav, med katerimi so uporabili tudi orožje.

Trenutno še potekajo preiskave, pri katerih sodelujejo policisti, karabinjerji, finančni policisti ter pripadniki vojaških enot, in sicer na Videmskem, Pordenonskem in na območju Benetk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo