Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

ARSO v popoldanskih urah pričakuje nalive in točo

Verjetnost neviht je pri nas nekoliko večja na Goriškem in v severnejših vzhodnih predelih dežele

11. jun. 2019 | 12:47
Dark Theme

»Danes zaradi visoke nestabilnosti ne pričakujemo samo običajnih poletnih neviht, izdano je bilo opozorilo, da so možne močnejše nevihte z nalivi in tudi točo«, sporoča ARSO na spletnem omrežju Facebook. Nevihte bodo nastale v popoldanskem času, sporočajo, ko se bo ozračje dovolj segrelo.

Naše kraje je z vetrovi južnih smeri prvič letos dosegla zelo topla zračna masa z območja južnega Sredozemlja in severne Afrike, so zapisali. Pri tleh pa še vedno vztrajajo vlažni vetrovi vzhodnih in jugovzhodnih smeri. Včeraj je bilo zaradi šibke burje najbolj vroče na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici in na Letališču Portorož se je temperatura povzpela do 33,9 °C. Povsem drugačne razmere so nad zahodno Evropo, kjer se nahaja ciklonsko območje z izrazito hladno fronto. Kakor je to poleti običajno, se med hladno in zelo toplo zračno maso nahaja področje, kjer so pogoste nevihte. Območje potecialne nestabilnosti se je danes pomaknilo tudi nad naše kraje. Ob segrevanju sredi dneva in popoldne se nestanovitnost poveča. V manj kot pol ure lahko ob poprej povsem jasnem nebu nastane nevihta, sporoča ARSO.

Deželna meteorološka opazovalnica FJK ocenjuje, da je verjetnost neviht nekoliko večja na Goriškem in v severnejših vzhodnih predelih dežele, manjša pa ob morju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo