Ponedeljek, 27 januar 2020
Iskanje

Avstrijski podkancler Strache odstopil

FPÖ želi po Strachejevih besedah nadaljevati izvajanje vladnega programa s kanclerjevo ljudsko stranko

18. maj. 2019 | 14:38
Dark Theme

Avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache je po pogovoru s kanclerjem Sebastianom Kurzem danes odstopil. Odstopil je tudi s predsedniškega mesta svobodnjaške stranke. »Odnesel« ga je video, v katerem so ga ujeli, da je v zameno za politično podporo ponujal pogodbe z vlado. V zameno za pomoč pri povečanju volilne podpore njegovi stranki je ponujal poslovne pogodbe z vlado ženski, ki je trdila, da je bogata ruska vlagateljica in da želi v Avstriji vložiti več sto milijonov evrov. O posnetku je dejal, da gre za politični atentat.

Strache je odstopil tudi z vseh funkcij v svobodnjaški stranki, ki pa želi po njegovih besedah nadaljevati sodelovanje v vladi s kanclerjevo ljudsko stranko. Za svojega naslednika na čelu stranke je imenoval sedanjega podpredsednika in ministra za infrastrukturo Norberta Hoferja, ki bi lahko prevzel tudi položaj podkanclerja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo