Sreda, 15 januar 2020
Iskanje

Belo peč je ponoči obiskala zima

Marsikje drugod so bile jutranje temperature jesenske, ponekod najnižje od konca maja

FJK |
4. sep. 2019 | 10:04
Dark Theme

Ozračje se je po ponedeljkovem poslabšanju občutno ohladilo. Temperatura se je danes ponoči zlasti v zatišnih legah naglo spuščala. Najbolj mrzlo jutro v deželi je deželna meteorološka opazovalnica davi namerila v Beli peči, kjer se je temperatura spustila do zimskih 3 stopinj Celzija. Na Višarjah so davi namerili 5,8 stopinje Celzija, v nižinah pa povečini le nekaj nad 10 stopinjami Celzija. V Gradišču je bila tako najnižja nočna temperatura 11,7 stopinje Celzija, v Červinjanu 12,3 stopinje Celzija, v Zgoniku pa 11,5 stopinje Celzija. Ponekod, denimo v Gradišču, je bila današnja nočna temperatura najnižja v nekaj več kot zadnjih treh mesecih. Tam je hladnejše jutro od današnjega deželna meteorološka opazovalnica zadnjič namerila 30. maja.

Danes in jutri bo prevladovalo sončno in prijetno toplo vreme.

V petek, ko se bo onstran Alp premikala nova vremenska fronta, ki bo delno vplivala tudi na vreme pri nas, bo več spremenljivosti in oblačnosti, mestoma bodo možne krajevne padavine. Pritekati bo začel še nekoliko hladnejši zrak.

V soboto bo povečini oblačno, medtem ko v nedeljo kaže na poslabšanje s padavinami. Temperature se bodo še spuščale.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo