Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

»Če me ne bi bilo strah, bi pomenilo, da ne vem, kaj delam«

Raziskovalna novinarka Floriana Bulfon bo jutri v Trstu predstavila svojo knjigo o mafijskem klanu Casamonica

Trst |
16. jan. 2020 | 5:24
Dark Theme

Niti enkrat se ni zdrznila in pomislila, da je zgrešila. Niti enkrat ni podvomila v to, kar dela. K temu niso prispevali niti molotovka v avtomobilu, pa tudi ne grožnje, ki postajajo skorajda vsakodnevne, tako da jo mora danes spremljati skupina varnostnikov sil javnega reda. 41-letna Floriana Bulfon, Furlanka po rodu in Rimljanka po srcu je svobodna novinarka, ki o organiziranem kriminalu poroča za tednik L’Espresso, dnevnik La Repubblica in za tuje časopise, sodeluje pa tudi s prvo in tretjo mrežo državnega programa Rai. Marsikomu je stopila na prste, marsikoga je razkrila, še veliko pa – pravi – ima povedati. Nazadnje je objavila knjigo Casamonica. La storia segreta, ki jo tačas predstavlja po Italiji in jo prihaja predstavljat tudi k nam. V petek, 17. januarja, ob 17.30 bo gostja tržaške knjigarne Lovat v Drevoredu 20. septembra, kjer bo mafijski klan Casamonica in svoje odlično raziskovalno delo predstavila tudi tržaški publiki.

Pred svojim prihodom v Trst je privolila v pogovor za Primorski dnevnik, ki ga lahko preberete v današnji (četrtkovi) izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo