Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

»Če Narodni dom ne bo vrnjen, bo to poraz«

Nova ministrica za »zamejce« Helena Jaklitsch dobila zeleno luč parlamentarne komisije

13. mar. 2020 | 16:31
Dark Theme

»Če Italija ob stoletnici požiga ne bo vrnila Slovencem v Italiji tržaškega Narodnega doma, bo to velik poraz,« je na današnjem zaslišanju v pristojni komisiji Državnega zbora dejala kandidatka za novo ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch. Od komisije je dobila pričakovano zeleno luč.

Med izzivi na političnem področju, ki čakajo slovensko manjšino v Italiji, je Helena Jaklitsch na prvo mesto postavila snujoči se italijanski volilni zakon in v tem okviru vprašanje slovenske zastopanosti v parlamentu. »Težava, ki je ne moremo spregledati, pa je velika zamuda pri imenovanju polovice članov paritetnega odbora za slovensko manjšino. Je pa razveseljiva novica, da sta se obe krovni organizaciji - Slovenska-kulturno gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij - prvič zedinili okoli skupnega kandidata za predsednika,« je dejala bodoča ministrica. Ta kandidat je, kot znano, goriški odvetnik Marco Jarc.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo